Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Ședința Guvernului: 13 subiecte…

LIVE Ședința Guvernului: 13 subiecte pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi se numără 13 proiecte, printre care alocarea mijloacelor financiare pentru susținerea unor programe raionale, dar și repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat.

14.00: 2,8 milioane de lei din alocațiile prevăzute în bugetul de stat pe anul 2019 vor fi repartizate autorităților publice locale pentru acoperirea parțială a cheltuielilor ce țin de salarizarea în sectorul bugetar.

13.47: A fost aprobată semnarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Republicii Finlanda privind asistența reciprocă și cooperarea în domeniul vamal.

13.40: Guvernul a aprobat Concepția Sistemului Informațional Automatizat „Cadastrul de stat al apelor”, care va reprezenta o viziune asupra creării și funcționării spațiului informațional al domeniilor ce țin de protecția, gestionarea și evidența resurselor de apă, a construcțiilor hidrotehnice și a zonelor protejate.

13.29: A fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se propune diminuarea recompensei anuale pentru reprezentanții statului în organele de conducere ale societăților comerciale. Astfel, se propune diminuarea acestei recompense de la „până la 5 la sută din profitul net anual obținut de societate” la plafonul „de până la 1 la sută din mărimea profitului net anual obținut de societate”. Totodată, suplimentar se propune plafonarea recompenselor achitate individualizat pe fiecare reprezentant al statului. În acest sens, proiectul dispune limitarea acestei recompense – nu mai mult decât două salarii medii lunare pe societate pe anul precedent.

13.23: Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea repartizării mijloacelor financiare pentru susținerea programelor de granturi raionale/municipale pentru inițiativele tinerilor la nivel local.

13.21: În temeiul Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, cabinetul de miniștri a realocat circa 775 de mii de euro pentru reabilitarea Liceului „Mihai Eminescu” din orașul Comrat.

13.11: Vladislav Kulminski a fost numit secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe. Din iunie 2019, Kulminski a ocupat funcția de consilier al Maiei Sandu pentru politică externă.

13.07: Secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, a menționat că la 20 octombrie, peste 4 500 de angajați ai MAI au fost implicați pentru a asigura corectitudinea alegerilor. Potrivit acestuia, în total, au fost depistate 112 încălcări ale legislației electorale. Totodată, au fost inițiate trei procese penale care țin de intimidarea unui candidat și coruperea alegătorilor.

13.05: În debutul ședinței, Maia Sandu a mulțumit persoanelor care s-au implicat în organizarea alegerilor din 20 octombrie.