LIVE/ Ședița CSM: Trei judecători au depus cereri de demisie

Prim-ministra Maia Sandu și ministra Justiței, Olesea Stamate, sunt prezente astăzi, 25 iunie, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. 

09.27: Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au analizat avizul Comisiei de la Veneția cu privire la deciziile luate de Curtea Constituțională în perioada 7-9 iunie și au luat hotărârea de a solicita demisia judecătorului CC, Corneliu Gurin.

09.15: Membrii CSM examinează avizul Comisiei de la Veneția.

09.10: Prim-ministra Maia Sandu a ținut un discurs despre importanța reformei justiției, dar și despre faptul că noul Guvern așteaptă ca în următoarele zile membrii CSM să pedepsească judecătorii care au luat hotărâri abuzive și au încălcat legea.

Dacă lucrurile nu se vor schimba, vom căuta o soluție prin Guvern și Parlament. Nu putem tolera atât nerespect față de lege și cetățeni, când toată țara strigă justiție, iar CSM se face că plouă”, a declarat Maia Sandu.

09.10: De la ședință lipsește Victor Micu, președintele CSM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Tache Bârcă

    Dacă scrii “Prim-ministră”, pornind de la sexul feminin, de ce nu ai scrie şi… “ginecoloagă”, să zicem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *