Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Jaful de la MAIB:…

LIVE Jaful de la MAIB: Un grup de persoane păgubite protestează la Guvern

Un grup de persoane păgubite în urma jafului de la o sucursală a băncii comerciale „Moldova Agroindbank” (MAIB) din sectorul Buiucani, care a avut loc la începutul lunii iulie, protestează în fața Guvernului. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a refuzat să pornească o urmărire penală privind neglijența instituției.

Veaceslav Șevciuc, reprezentantul grupului de persoane păgubite, a declarat pentru presă că Maia Sandu și Andrei Năstase i-ar fi asigurat anterior că ancheta progresează și cazul va fi cercetat în mod transparent, dar oamenii nu mai pot aștepta și își vor banii înapoi.

Potrivit acestuia, la 28 august, MAI a emis o ordonanță de refuz a urmăririi penale în urma cererii depuse la 2 august. Responsabilii de la minister nu au răspuns la apelurile ZdG.

Deocamdată, nimeni nu a ieșit în fața protestatarilor.

Actualizăm știrea…

La 2 august, circa 20 de persoane, care susțin că nu au primit toți banii care le-au fost furați, au depus o cerere de pornire a urmăririi penale la MAI împotriva MAIB, invocând că jaful ar fi fost organizat din interior și acuzând banca de neglijență. Aceștia cer să li se restituie toți banii, precum și despăgubiri morale.