Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/Principalele declarații făcute de premierul…

VIDEO/Principalele declarații făcute de premierul Ion Chicu, după ședința comună cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi

Foto: privesc.eu

Premierul Ion Chicu a făcut declarații de presă după ședința de lucru împreună cu președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Principalele declarații făcute de premierul Ion Chicu:

„-Săptămâna trecută s-a încheiat sesiunea plenară primăvară-vară. Am trecut în listă toate proiectele care au fost aprobate. Ne-am convis că toate proiectele importante și urgente au fost aprobate. Nu sunt impedimente în activitatea Guvernului.

-Suntem la etapa finală de negocieri cu Fondul Monetar Internațional(FMI) a unui nou program pentru trei ani. Am ajuns la o înțelegere pe majoritatea domeniilor. Mai sunt câteva elemente ce trebuie agreate de FMI.

-Situația în agricultură: Noi am fost țara care a fost lovită serios de secetă toamna și iarna. Situația a fost mai bună în mai-iunie. Au fost afectate cerealele din prima grupă: grâul. De aproape o lună nu plouă, iar grupele cerealiere de grupa a doua(porumbul) are de suferit. Va fi necesar de venit cu suport pentru agricultori. Atrag atenția asupra pericolului de incendii.

Situația bugetară. Suntem într-o situația stabilă. Veniturile lunii iulie sunt la același nivel cu ale lunii iulie.

Pandemia. A fost necesară extinderea stării de urgență până la 31 august. Din păcate situația nu este bună nici în regiune și nici în lume. Săptămână trecută este prima din ultimele patru săptămâni când avem o creștere mare față de săptămâna precedentă.

-Rog cetățenii și politicienii care continuă să facă politică obraznică pe această temă să manifeste maximă responsabilitate. Altfel, restricțiile nu vor fi posibil de ridicat.”

Sărbători: „Anul acesta nu vom putea desfășura acele evenimente frumoase cu prezența publicului. Vor fi mai multe evenimente culturale, dar televizate. Nu vom putea organiza evenimente cu prezența oamenilor. Aceasta se referă și la premiul national, va fi o ceremonie foarte restrânsă la care vor fi premiați câștigătorii din acest an”