Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un grup de 32…

VIDEO Un grup de 32 de medici și paramedici din R. Moldova a plecat în România pentru a oferi suport sistemului medical din România, în lupta cu infecția COVID-19

Un grup de 22 de medici și 10 paramedici au plecat luni, 18 octombrie, într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Lețcani, județul Iași, acolo unde se vor alătura echipei medicale pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Misiunea se va desfășura până pe 31 octombrie curent.

Medicii și asistenții moldoveni vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular din Leţcani.

„La nivel global am ajuns la tragicul anti-record de cinci milioane de decese. Covid-19 este mai mult decât o criză de sănătate. România a ajuns vineri pe primul loc în lume la numărul de decese. În această situație gravă. Guvernul R. Moldova vine cu un gest de susținere prin delegarea a 22 de medici și paramedici care vor ajuta în lupta cu COVID-19. (…) România a donat doze de vaccin R. Moldova, camioane cu ajutor medical”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

În context, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru ajutorul și sprijinul în lupta cu COVID.

„Vă mulțumesc în numele autorităților române. Dați dovadă de empatie și că sângele apă nu se face. Vă asigur că și România a fost, este și va fi alături de dumnevoastră”, a declarat Daniel Ioniță.

În luna mai 2020, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății din România au venit în R. Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Aceștia au desfășurat, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.