Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lisabona se alătură: A fost…

Lisabona se alătură: A fost creată încă o Celulă de rezistență în diaspora

Portugalia se alătură Celulor de rezistență create în diaspora, anunță grupul FreeMoldova. Astfel, acum Celule de rezistență există la Londra, Paris, Milano, Dublin, Frankfurt, precum și la Lisabona. 

„Situația creată cu „eliminarea” bannerului diasporei a motivat pe cineva să creeze o nouă celulă de rezistență pe lângă cele deja existente. Deci pe lângă cea din Londra, Paris, Milano și Frunkfurt astăzi se alătură Lisabona. Așteptăm și restul orașelor să se alăture. Noi vă oferim tot sprijinul nostru”, se spune în mesajul grupului FreeMoldova.

Ieri, 1 august, în capitală a fost instalat un panou cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului”. Ideea aparține grupului FreeMoldova de la Londra și face parte dintr-un  șir lung de acțiuni  pe care diaspora le va întreprinde în luna august acasă. Scopul amplasării panoului a fost sensibilizarea forțelor de ordine astfel încât pe 26 august să treacă de partea poporului. Panoul a fost amplasat pe str. Ismail și urma să rămână acolo pentru 30 de zile.

La mai puțin de 24 de ore după ce la Chișinău a fost instalat panoul, acesta a fost scos. Grupul FreeMoldova de la Londra, precum și celelalte Celule de rezistență de la Frankfurt, Paris și Milano au menționat că vor reveni cu o replică la abuzul făcut de autorități prin scoaterea panoului și că vor instala alt banner săptămână viitoare.

Amintim că, urmare a invalidării alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat anterior că va întreprinde acțiuni pașnice de nesupunere civică împotriva dictaturii atât în localitățile din țară, cât și în diaspora, acțiuni care vor culmina pe 26 august, curent cu Adunarea Generală a Cetățenilor.