Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lansarea noului Centru Mobil de…

Lansarea noului Centru Mobil de Prevenire și Informare al Poliției. Mai aproape de cetățeni

În baza relaţiei de colaborare între Inspectoratul General al Poliţiei şi partenerii germani, reprezentanţi ai Ministerului Federal de Interne şi ai Poliţiei din Landul Baden – Wurttemberg, la 7 mai curent, a avut loc inaugurarea Centrului Mobil de Prevenire și Informare al Poliției, eveniment organizat în cadrul proiectului „Poliția și comunitatea”.

La deschiderea oficială a centrului au participat Ion Țurcan, viceministrul Afacerilor Interne, Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Ulrike Knotz, ambasadorul Republicii Federale Germania în R. Moldova și polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Centrul va fi implicat în activități de prevenire a criminalității prin informarea populației și familiarizarea acestora, măsurile de protecție pentru a spori siguranța proprie și a comunității în care trăiește.

De asemenea, cu ajutorul centrului vor fi derulate diverse campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice privind adoptarea unei conduite morale și civice în societate, prevenirea cazurilor de violență, abuzuri sexuale, consumul excesiv de băuturi alcoolice, substanțe narcotice, ș.a.

În cadrul evenimentului, Ulrike Knotz și-a exprimat satisfacția privind dotarea şi amenajarea Centrului şi, totodată, convingerea că acesta îşi va demonstra utilitatea în cadrul comunităţii moldovenești.

„Centrul Mobil de Prevenire și Informare, va contribui la informarea cetățenilor despre măsurile de prevenire și reducere a riscurilor de victimizare a lor”, a specificat Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct al IGP.

Centrul Mobil de Prevenire și Informare al Poliției este un mijloc important de informare pe care Inspectoratul General al Poliției îl va pune la dispoziţia cetăţenilor. Periodic, acesta va ajunge în toată țara, unde poate fi vizitat de către toţii cetăţenii şi unde, polițiștii vor oferi consultanţă în domeniul prevenirii infracționalității.

Centrul Mobil de Prevenire și Informare al Poliției a constituit o premieră la nivel naţional, considerat un mijloc important de informare pentru cetățeni și societate în ansamblu.