Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Jurnalist „incomod” la Președinție

Jurnalist „incomod” la Președinție

Fotoreporterului Constantin Grigoriță i s-a interzis din nou accesul la o conferința de presă susținută de către președintele Igor Dodon. Paza i-a îngrădit accesul, declarând că aceștea au ordin să nu-i permită trecerea.

Cu scopul de a cere expliații, jurnalistul a încercat să-l contacteze pe Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui Dodon, însă fără succes. Acesta nu a răspuns la apel, iar apoi printr-un sms i-a comunicat că nu este disponibil la moment: „я не могу сейчас говорить”. De fapt, Ion Ceban se afla la câțiva zeci de metri de jurnalist, accesul fiind îngrădit de pază.

Solicitat de către Ziarul de Gardă pentru a comenta situația, Ion Ceban a declarat că motivul ar fi „comportamentul mai puțin adecvat la mai multe conferințe de presă. A fost o solicitare la Asociația Presei Independente să delegheze o altă persoană”, a adăugat acesta.

„Unica explicație de la consilierul domnului Dodon am avut-o la ședința Consiliului Municipal”, afirmă jurnalistul. „El mi-a spus că ofițerii de la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPP) au două notificări că eu m-am comportat neadecvat. Cei de la SPP nu s-au autoseisizat să-mi dea explicații când eu m-am comprtat neadecvat”, a concluzionat Constantin Grigoriță.

Amintim că fotoreporterului i s-a interzis accesul la Președenție începând cu conferința de presă de la Condrința din 26 iulie.