Jurnalist „incomod” la Președinție

Fotoreporterului Constantin Grigoriță i s-a interzis din nou accesul la o conferința de presă susținută de către președintele Igor Dodon. Paza i-a îngrădit accesul, declarând că aceștea au ordin să nu-i permită trecerea.

Cu scopul de a cere expliații, jurnalistul a încercat să-l contacteze pe Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui Dodon, însă fără succes. Acesta nu a răspuns la apel, iar apoi printr-un sms i-a comunicat că nu este disponibil la moment: „я не могу сейчас говорить”. De fapt, Ion Ceban se afla la câțiva zeci de metri de jurnalist, accesul fiind îngrădit de pază.

Solicitat de către Ziarul de Gardă pentru a comenta situația, Ion Ceban a declarat că motivul ar fi „comportamentul mai puțin adecvat la mai multe conferințe de presă. A fost o solicitare la Asociația Presei Independente să delegheze o altă persoană”, a adăugat acesta.

„Unica explicație de la consilierul domnului Dodon am avut-o la ședința Consiliului Municipal”, afirmă jurnalistul. „El mi-a spus că ofițerii de la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPP) au două notificări că eu m-am comportat neadecvat. Cei de la SPP nu s-au autoseisizat să-mi dea explicații când eu m-am comprtat neadecvat”, a concluzionat Constantin Grigoriță.

Amintim că fotoreporterului i s-a interzis accesul la Președenție începând cu conferința de presă de la Condrința din 26 iulie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. COMANDANTUL SUPREM

  Ordinul COMANDANTULUI SUPREM № 00001

  Generalul păpănar de la Pepeni Victor Gaiciuc este numit MINISTRUL
  AL APĂRĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA. Acest ordin să fie anunțat
  solemn în toate unitățile și subunitățile din țară!

  Cei care nu se vor supune acestui ordin să fie retrogradați și trecuți
  în rezervă. Cetățeanul Plahotniuc să fie izolat la carceră până la noi
  ordine.

  COMANDANTUL SUPREM AL FORȚELOR ARMATE A REPUBLICII
  MOLDOVA MAREȘALUL IGOR DODON.

  Chișinău 13.09.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *