James Pettit: „În R. Moldova există oameni cu interese care controlează majoritatea posturilor TV”

James Pettit, ambasadorul SUA în R. Moldova, susține că în întreaga lume a luat amploare fenomenul știrilor false, care a afectat și țara noastră.

„Am citit destul de multe știri false și văd că există foarte multă propagandă rusă, care nu le permite oamenilor să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat. Trebuie să înțelegem că tot ceea ce vedem pe internet sau la TV trebuie analizat și să gândim în mod critic”, a declarat ambasadorul, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

De asemenea, James Pettit a subliniat că în R. Moldova există diferiți actori politici care controlează o mare parte a posturilor TV. „Astfel, avem nevoie de o legislație care să protejeze presa independentă, care ne arată când cineva încearcă să ne manipuleze. Există un program care se numește „Stop Fals”, și de fiecare dată când vorbește un funcționar public, imediat presa analizează pentru a verifica dacă aceasta este adevărată”, a adăugat Pettit.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. In RM, haosul este benefic pentru Minciuni cu picioare de girafa. In RM, Mogulii fac o politica de constanta sabotare a ordinii constitutionale. In RM se organizeaza zvonuri subversive, cu rea-credinta si cu buna stiina. In RM, Mega-caracatita dezinformarii a pus stapanire pe aproape intreg spatiul mediatic. In RM, orice stire falsa se poate viraliza. Stirea falsa reprezinta si o razbunare, si o intoxicare, si un supliciu ca in Evul Mediu, si starpire in cea mai buna traditie KGB-ista. In RM, un “expert” obscur apuca prajina, insereaza “opinia” (bomba cu ceas), ceilalti mercenari (din presa aservita) reiaua bomba fetida si o plaseaza. Si uite-asa, pe sticle, pe site-uri curg ca apa Nilului tirade de critici, minciuni debitate cu solemnitate, tipete la unison, trisuri, tiganie propagandistica. In RM, in presa moguleasca, infratita/identica cu cea ruseasca, razboirea, nicidecum ideologica, pe proiecte si otravirea constiintei au ca scop mortal mentinerea controlului absolut. Gretoase manevre! Trist si periculos, pentru ca aproape totul e redus, in RM, la un tambalau tembelizant. Occidenatalii cu atata experienta in studiul primatelor sunt incapabili sa inteleaga modul de manifestare al tembelizatorilor trasi de sfori…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *