Intoxicație medicamentoasă sau viroză? Moarte imprevizibilă a unui copil la Spitalul din Rezina

O fetiță de opt ani a decedat în condiții neclare în secția de reanimare a Spitalului din Rezina. Sabina Zagrenco s-a stins din viață după ce a fost internată în spital din cauza unei infecții virale acute, dar prezentând parametrii vitali normali.

Tatăl Sabinei, Alexandru Zagrenco, ne-a povestit cum, pe 11 februarie, în jurul amiezii, fiica sa a fost internată la spitalul din Rezina. Avea dureri de cap, stări de vomă. În aceeași zi, în scurt timp, a fost transferată în secția de reanimare, unde a și decedat din motive necunoscute.

Contactată telefonic, directoarea Spitalului raional Rezina, Nina Postu, a declarat că, în momentul internării, Sabina Zagrenco nu avea febră și prezenta parametrii vitali normali. Până la internare, pe 8 februarie, aceasta fusese diagnosticată cu o infecție virală acută de către medicul de familie al clinicii private „Galaxia” din orașul Rezina.

Directoarea spitalului afirmă că, deoarece starea pacientei se înrăutățea, în pofida intervențiilor medicale efectuate în secția de reanimare, medicii de la Rezina au decis să solicite suportul Aviației Sanitare, care a și ajuns la Rezina după miezul nopții. Specialiștii au constatat că motivele suferinței pacientei ar fi o posibilă intoxicație de origine necunoscută, preventiv medicamentoasă.

Potrivit angajaților Spitalului din Rezina, acesta este singurul caz când procesul patologic al pacientului a avut un caracter atât de fulminant, încât, deși fusese internat cu parametri vitali normali, nu a putut fi salvat, decedând în primele ore ale zilei de 12 februarie.

Un consiliu de medicină legală investighează cauzele care au dus la decesul fetiței. A fost creată și o comisie ministerială care urmează să se expună pe marginea acestui caz.

Potrivit statisticilor oficiale, în 2017, în R. Moldova au decedat 475 de copii cu vârsta de până la 10 ani.

 

Foto: http://jurnalmm.ro/

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    “unde a și decedat din motive necunoscute.” Ba foarte cunoscute. Nesimtirea si indiferenta criminala a guvernului, Dodon si Plaha, cu privire la cetateni si sistem sanitar. Dubala plynge dupa ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *