Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Intoxicaţi cu monoxid de carbon…

Intoxicaţi cu monoxid de carbon într-o baie cu aburi

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a fost solicitat în seara zilei de ieri pentru a resuscita două persoane găsite inconștiente într-o baie cu aburi din localitatea Octeaberscoe din raionul Sîngerei. Apelul la 901 a fost recepționat la ora 21.48. La fața locului a fost îndreptat un echipaj SMURD din nordul țării. Ajunși salvatorii au stabilit că doi bărbați cu vârstele de 46 și 36 de ani erau în stare inconștientă, căzuți la podea într-o baie cu aburi, se spune într-un comunicat al Direcţiei Situaţii Excepţionale.

Echipajul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare a efectuat manevre de resuscitare pentru a salva viața persoanelor. Salvatorii s-au luptat preț de 90 de minute pentru a readuce la viață persoanele inconștiente, însă fără rezultat. Bărbații au decedat în pofida eforturilor depuse de angajații SMURD. Din primele cercetări se presupune că oamenii ar fi murit din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, emanat într-o baie cu aburi. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează repetat populația asupra respectării regulilor de exploatare a surselor de încălzire.

Pompierii recomandă verificarea instalațiilor de încălzire și evitarea utilizării unor surse defecte. Pe parcursul ultimelor 24 de ore Serviciul Situații Excepționale a intervenit în 36 de situații, dintre care 18 au fost realizate de echipajele SMURD în acordarea primului ajutor calificat în situații de risc.