Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Interpretul Cătălin Josan face apel…

Interpretul Cătălin Josan face apel la presa din România și publică lista instituțiilor media din R. Moldova „de încredere”

Cunoscutul interpret Cătălin Josan face apel către instituțiile media din România să monitorizeze și să reflecte intens criza socio-politică din R. Moldova. „Avem nevoie de susținerea voastră, să transmiteți și mai departe că Basarabia duce o luptă crâncenă cu regimul (practic) dictator de guvernare. Luați legătura cu experți străini, cereți-le o poziție oficială, sugerați soluții etc. E destul cât se manipulează la noi cum că proeuropenii ar susține regimul corupt actual, când, de fapt, alegerile anticipate sunt, deja, inevitabile”, scrie artistul pe o rețea de socializare.

„Eu m-am cam săturat să explic de fiecare dată că 1. nu mai suntem în uniunea sovietică, 2. avem apă, electricitate, etc. 3. suntem frații voștri, deși unii stau mai prost cu limba română, după 50 de ani de ocupație sovietică, dar frați suntem.La noi e puțină presă independentă cu-adevărat și nu face față. Ajutați-ne. Nu uitați de noi. Măcar acum, când sprijinul vostru poate conta în ochii Europei. Iată câteva surse media de încredere, din care vă puteți formula o opinie obiectivă”, continuă Josan, publicând o listă cu cinci site-uri credibile în viziunea sa, de unde oamenii s-ar putea informa echidistant.

www.agora.md (actualități, update-uri în regim live)
www.independent.md (actualități + opinii)
www.cojocari.ro (corespondent Știrile ProTV Ro, contextualitate)
www.europalibera.org (analize echidistante)
www.zdg.md (investigativ)