Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Informații oficiale despre accidentul din…

Informații oficiale despre accidentul din Rusia, în care mai mulți cetățeni ai R. Moldova au decedat

Într-un comunicat de presă, Ambasada Republicii Moldova la Moscova aduce la cunoștință că în regiunea Kaluga s-a produs un accident rutier cu implicarea unui microbuz care transporta cetăţeni  ai R. Moldova

În urma impactului violent, potrivit datelor comunicate de către reprezentanţii situaţiilor excepţionale ai Federaţiei Ruse au decedat 6 cetăţeni ai R. Moldova, iar alţii 8 s-au ales cu traumatisme.

Reprezentanții misiunii diplomatice colaborează cu serviciile specializate ruse pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului, identificării victimelor şi acordării suportului necesar familiilor celor decedați şi răniți.

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat , într-un alt comunciat, că Ministerul Afacerilor Interne a creat o celulă de criză pentru monitorizarea situației în urma accidentului, dar și  luarea de decizii în caz de necesitate. În cadrul celulei sunt implicați factori de decizie din cadrul ministerului care vor putea ajuta persoanele rănite și apropiații oamenilor decedați. Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații contactînd telefonul de încredere al IGSU la numărul  022 78 -50 -32.

Potrivit informației IGSU al MAI colectată din subdiviziunea Ministerului pentru Situații Excepționale a Federației Ruse în dimineața zilei de 4 august ora 7.40 a avut loc un accident de circulație în apropiere de regiunea Kaluga, Rusia pe traseul M3 spre Ucraina. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. În urma impactului 8 persoane au decedat dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova. Alte 4 persoane cetățeni ai țării noastre sunt internați în spital cu diverse traumatisme. Circumstanțele urmează să fie stabilite ulterior. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația și menține o comunicare permanentă cu colegii din Federația Rusă, dar și cu serviciul consular pentru stabilirea identității cetățenilor moldoveni implicați în tragicul accident.  

Igor Dodon, președintele R. Moldova  a anunțat că președinția va acorda sprijinul necesar familiilor celor decedați. „Cu multă tristeţe am aflat despre oribilul accident rutier din Federaţia Rusă, în rezultatul căruia şi-au pierdut vieţile 6 cetăţeni ai Moldovei, iar alţi cîţiva compatrioţi de-ai noştri au fost spitalizați cu diverse traumatisme.  Deja am luat legătura cu colegii noştri ruşi şi sunt gata să ofer tot sprijinul necesar familiilor celor decedaţi şi traumatizaţi. Aduc cele mai profunde condoleanţe rudelor şi apropiaților victimelor accidentului”, se spune în mesajul șefului statului.

foto simbol