Începe sesiunea de Bacalaureat 2015

Elevii alolingvi susțin astăzi, 2 iunie, primul examen din sesiunea de Bacalaureat 2015, la limba și literatura română. La examen participă 3 512 candidați. Proba se desfășoară în 68 de centre de bacalaureat.

Vineri, 5 iunie curent, va avea loc examenul la limba de instruire, iar pe data de 9 iunie, candidații vor susține examenul la limba străină.

Cel de-al patrulea examen se va desfășura pe data de 12 iunie. În această zi, candidații de la profilul real vor susține proba de examen la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Ceilalți candidați vor avea examen la profilul arte, sport și tehnologic.

Pe data de 16 iunie curent se va desfășura proba de examen la alegere. Candidații au selectat o disciplină din cele 7 propuse de Comisia Națională de Examene – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor și universală și informatica.

Ultima probă de bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc pe 19 iunie. Candidaţii vor susține în această zi examen la limba maternă (ucraineană, bulgară și găgăuză).

Examenul de bacalaureat se va desfășura în 103 centre de bacalaureat.

Lucrările de examen vor fi verificate în perioada 2 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 27 iunie curent. Candidații la bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie.

Potrivit Ministerului Educației în acest an vor susține examenul de bacalaureat 26 818 candidați, dintre care 7 533 sunt restanțieri din sesiunile precedente.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *