Incendii de vegetație în mai multe regiuni ale țării: au fost afectate 850 ha de teren

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI au intervenit la lichidarea a 56 incendii de vegetație, fiind afectate 850 ha de teren.

Pompierii au intervenit în mai multe localități din țară, inclusiv și în mun. Chișinău, comuna Trușeni unde focul a afectat 10 ha. În partea centrală a țării focul a nimicit 29 ha de teren în raionul Ialoveni, s. Costești, 20 ha în raionul Orhei, s.Donici, dar și 15 ha la Anenii Noi, s. Țânțăreni. Totodată, în nordul țarii salvatorii au stins 50 ha de vegetație la Fălești, s. Toxobeni.

Mai multe suprafețe de teren au fost afectate de flăcări în UTA Gagauzia. Astfel pompierii au stins peste 20 ha de iarbă uscată în preajma or. Vulcănești. Mai multe incendii de vegetație uscată au fost înregistrate la Cantemir, Edineț, dar și la Călărași.

Angajații IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt salvatorii recomandă cetățenilor să evite aprinderea gunoiului, vegetației uscate din apropierea spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *