Încă un moldovean a avut de suferit în urma păbuşirii podului rutier în regiunea oraşului italian Genova

Potrivit informaţiilor de ultimă oră un cetăţean al Republicii Moldova a fost rănit ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului italian Genova.

Acesta a suferit o serie de traumatisme şi este internat într-un spital din localitate, viaţa fiind-ui în afara oricărui pericol. Cetăţeanul moldovean a fost vizitat de către Consulul General al Republicii Moldova la Milano.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, până la această oră a fost confirmat decesul a 39 de persoane. În spitale au fost internați 16 cetățeni, dintre care 9 sunt în stare gravă.

Printre victimele inregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Consulatul se află în contact cu rudele.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat. Până la urmă, s-a optat pentru reconsolidare, pentru a nu opri traficul, în condiţiile în care podul era unul dintre principalele noduri de circulaţie din Genova. De altfel, în momentul prăbuşirii,se lucra chiar la consolidarea construcţiei.  Potrivit autorităţilor italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistenţă, în contextul reabilitării, dar şi după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova.,transmite Digi 24.

Foto: REUTERS/Stefano Rellandini

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *