Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În ultimele 24 de ore…

În ultimele 24 de ore au izbucnit peste 100 incendii de vegetație

Pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri de stingere a focarelor de iarbă în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  În acest sens, IGSU avertizează oamenii despre pericolul incendiilor de vegetație în cazul nerespectării regulilor anti incendiare și îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată. 

Un incendiu a izbucnit ieri în sectorul Botanica al capitalei, pe strada Grenoble 130/2. Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, „la fața locului au fost trimise 3 autospeciale de intervenție care au luptat cu focul timp de trei ore. În urma arderii a fost afectat o suprafață de 15 hectare de vegetație, iar focul a obținut răspândire și la o parcare auto aflată în preajmă. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit”.

De asemenea, alte incendii au  fost înregistrate la Ialoveni, unde focul a mistuit 22 hectare de teren, Cantemir, localitatea Țolica un arderea a cuprins 15 hectare de vegetație, dar și Gotești fiind afectate 20 hectare de iarbă. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raioanele Glodeni, Rășcani, Dondușeni, dar și la Leova, Cahul și Comrat. Astfel, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit pentru a lichida 391 hectare de vegetație arsă în toată țara.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să nu aprindă iarba uscată, iar în caz de pericol să apeleze la serviciul 112.