În premieră, la penitenciarul pentru femei de la Rusca a fost organizat un concert de muzică ușoară

În ajunul Zilei de 8 Martie, deţinutele de la Penitenciarul nr.7-Rusca au avut parte de un  concert de muzică uşoară cu participarea interpreţilor autohtoni, informează Secţia relaţii publice şi mass-media a Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP) a R. Moldova.

Oaspeții evenimentului au fost: Viceministrul justitiei, Nicolae Eșanu, conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Misiunii NORLAM, şefii de direcţii şi secţii din cadrul DIP, preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în instituţii penitenciare, Maxim Melinti și alți preoți capelani, primarul oraşului Hînceşti şi angajaţi ai Penitenciarului nr.7-Rusca.

La deschiderea festivă a evenimentului cu mesaj de felicitare a venit directorul interimar al DIP, Alexandru PÎNZARI și viceministrul Nicolae EȘANU.

Orchestra Fraţilor Advahov, Zinaida Julea, Igor Cuciuc,Vali Boghean și Anatol Latîșev au fost cei care au cântat pentru publicul de la Rusca , creând o atmosferă de sărbătoare pentru femeile din detenţie.

Interpretul Vali Boghean, a mulțumit conducerii DIP pentru invitația de a fi alături de reprezentanții sistemului penitenciar în această zi frumoasă de primăvaraă, menționînd că nu îi este ușor să se afle aici, precum nu le este ușor nici femeilor deținute și că dincolo de gard este o altă viață, asigurând în același timp conducerea DIP că, dacă va fi necesar va accepta și alte invitații nu doar în zile de sărbătoare dar și în alte zile ale anului și cu alte concerte. Doar astfel, putem să oferim momente de suflet de la om la om cu drag”, a remarcat în mesajul  său, Vali Boghean.

Notă DIP: Actualmente în Penitenciarul nr.7 – Rusca își ispășesc pedeapsa privativă de libertate 336 de deținute.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *