Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În Chișinău „vor fi plantați”…

În Chișinău „vor fi plantați” doi palmieri solari

Foto: archiexpo.it

În următoarele două luni în municipiul Chișinău vor apărea doi palmieri solari care vor genera energie electrică verde. Proiectul este implementat de Primăria Chișinău în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Proiectul are drept scop utilizarea și promovarea energiei regenerabile în municipiul Chișinău. La tulpina acestui copac chișinăuienii își vor putea încărca telefoanele și vor putea utiliza gratuit internetul. Totodată, palmierii vor ilumina zona datorită energiei acumulate pe parcursul zilei de la soare.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să contribuie la identificarea locurilor unde vor fi plantați cei doi palmieri. Astfel, pe 16 noiembrie, ora 16.00, în sala de ședințe a Primăriei va fi prezentată detaliat tehnologia arborilor solari și beneficiile lor. Totodată, la eveniment se va discuta despre locurile în care ar putea fi instalați palmierii.

Criterii pentru propunerea locului de instalare a Palmierilor Solari:

  • Spațiul propus trebuie să fie un loc deschis cu o suprafață de cel puțin 200 metri pătrați. Instalația solară trebuie să fie amplasată pe o suprafață solidă și necesită un perimetru de instalare de cel puțin 4 metri pătrați.
  • Locul propus trebuie să fie public accesibil și să fie în apropiere unui flux de oameni care să beneficieze de oportunitățile oferite de instalația solară.
  • Spațiul propus trebui să fie amplasat într-o zonă însorită cu acces la lumină soarelui pe parcursul întregii zile. Se recomandă ca locul propus să fie îndepărtat de clădiri înalte care pot restricționa accesul la lumina.