În aceeaşi zi în care are loc marşul „Fără frică”, Dodon cheamă oamenii să participe la „Festivalul Familiei”// LiveText

Astăzi, se  desfăşoară  Marşul de solidaritate „Fără frică”,  cu începere de la ora 12:00. Marşul  începe de la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti. Participanţii se vor deplasa pe strada Bucureşti până la str. Maria Cebotari. Între timp, pe străzile unde va fi marşul, s-au adunat  oameni care afirmă că susţin „familia tradiţională”, inclusiv preoţi. 

Totodată, preşedintele Igor Dodon a anunţat că invită toţi doritorii să participe la Festivalul Familiei, care se  desfăşoară tot astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Noi, adepţii valorilor familiei tradiţionale, formăm majoritatea în Moldova! Aşa a fost, este şi va fi”, a spus Dodon.

Update 12.15:  Marşul de solidaritate a fost întâmpinat de oameni care intonează “Hristos a înviat din morţi”, purtând icoane în mâini şi pancarte cu inscripţia „Moldova, ţară ortodoxă” şi „Nu propagandei homosexuale”. Aceştia au aruncat cu ouă şi pungi cu apă în participanţii la marş. Pentru a se evita altercaţiile, participanţii la marşul de solidaritate au fost urcaţi în autocare ale poliţiei.

Fotoreportaj de la marşul „Fără frică”: cu ce mesaje au venit cotramanifestanţii

Enoriaşii au venit cu transport organizat la marş. ZdG va reveni cu detalii.

Update 13.06: Genderdoc-M organizează o conferinţă de presă după marşul Fără frică. „În acest an, cu noi au fost şi mai mulţi oameni pentru care sunt importante drepturile omului.( …) Azi am mers 5 cartiere de libertate. Suntem recunoscători poliţiei că marşul a avut loc în siguranţă”, au spus organizatorii.

Update 14.30: Igor Dodon a venit în PMAN, la Festivalul Familiei, însoţit de cei trei fii ai săi şi de Ion Ceban.  Soţia preşedintelui nu l-a însoţit la marşul familiei.

(foto) Cum a venit Dodon la Festivalul Familiei

 

Articolul 1. (3) din Constituţie consemnează R. Moldova este un stat de drept, democratic, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme şi sînt garantate”.

Articolul 16 din Constituţie consemnează că toţi cetăţenii R. Moldova sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială”.

 

Marşul „Fără frică” este autorizat, iar securitatea participanţilor este asigurată de Poliţie. „Marşul de solidaritate din 2017 se va desfăşura în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale Fără frică”, au anunţat organizatorii. Marşul de solidaritate „Fără frică” se desfăşoară în cadrul Festivalului „Moldova Pride 2017” şi a Campaniei sociale „Fără frică”, iniţiată de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M, ce are ca scop sensibilizarea oamenilor privind respectarea drepturilor persoanelor LGBT în R. Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frici – sentimente ce sunt comune pentru toţi.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Moldovean

  Vreți sa Spune-ți ca fetele din imagine sunt lesbiene ? Nu cred ! Sunt plătite cu bani grei pentru haos de ong-urile precum Soros si Amnesty si alte SRL URI kapitaliste. Ei nu sunt condamnați pentru ca sunt de alta orientare , ei sunt condamnați ca fak PROPAGANDA SI PARADE

  • Artiom

   Mai sunt printre ei oameni ci pur și simplu se alătură din solidaritate, ideia marșului e nu de promovare ci de a opri descriminatia în orice formă.

 2. Traian

  Faptul ca Dodon are trei copii si este casatorit, nu inseamna ca trebuie sa fie un exemplu pentru noi. El trebuie sa fie un exemplu ca lider de tara. Cat despre aceste iesiri, le consider ca fiind pentru capitalul lui de imagine. Se pare ca Dodon si sleahta lui pierde puternic din electorat si nu stie ce sa mai faca, doa-doar sa mai faca rost de niste adepti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *