Împreună la bine și la rău. Mai multe cupluri din capitală au sărbătorit astăzi nunta de aur

Mai multe cupluri din capitală au sărbătorit astăzi nunta de aur. După jumătate de veac trăit împreună, soții și-au jurat încă o dată dragoste.

Vera și Ion Banari s-au cunoscut acum 50 de ani. Au crescut împreună 3 copii și acum se bucură de patru nepoți. Prima lor întâlnire a fost în pași de dans, lângă lacul Valea Morilor. „S-a uitat la mine, eu la dânsul și m-a invitat la un dans. Am dansat un dans, două, după care mi-a spus: „hai să ne mai întâlnim”. Și ne-am întâlnit 3 luni de zile, după care ne-am căsătorit”, își amintește Vera Banari. „M-am dus cu un buchet de flori la părinții ei acasă și le-am spus că mi-i dragă și vreau s-o iau de soție. Părinții ne-au spus că dacă ne înțelegem și ne placem, poftim. Ne-am căsătorit și trăim până în ziua de azi”.

După ce au trăit împreună jumătate de secol, Vera Banari spune că secretele unei căsnicii fericite sunt răbdarea și compromisul: „Le-aș dori dori tinerilor să fie foarte răbdători în primul rând, să cedeze. Viața-i una și dacă vorbești multe și nu la locul lor, atunci se distruge tot, de aceea întotdeauna trebuie să avem răbdare unii cu alții. Acum ai spus, ai zâmbit, te-a sărutat pe-un obraz și toate supărările s-au terminat”.

M-am dus cu un buchet de flori la părinții ei acasă și le-am spus că mi-i dragă și vreau s-o iau de soție. Părinții ne-au spus că dacă ne înțelegem și ne placem, poftim. Ne-am căsătorit și trăim până în ziua de azi”, povestește Ion Banari.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Chişinău și Oficiul Stării Civile. Cele 19 cupluri care sărbătoresc astăzi 50 de ani de căsnicie au primit flori și câte 1000 de lei din partea primăriei.

 

 

 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *