Igor Munteanu: „Nu se ajung bani nici pentru colivă, nici pentru cruci în satele noastre”

Ex-ambasadorul R. Moldova în SUA, Igor Munteanu spune că motoarele de creștere economică a R. Moldova sunt oprite și că sistemul de administrare este total opus, de fapt, intereselor de creștere economică a țării. Afirmațiile au fost făcute în cadrul lansării angajamentelor blocului ACUM pentru alegerile din februarie 2019. Igor Munteanu a prezentat primul angajament al Mișcării, cel legat de creșterea veniturilor populației. 

„Acest angajament legat de creșterea veniturilor populației pornește de la constatarea situației în care suntem la acest moment. Sărăcia zdrobește poporul R. Moldova, sărăcia desparte familii, sărăcia creează o stare de nesiguranță pentru viitorul copiilor. Sunt 60% din tinerii orașelor care doresc să plece în următoarele luni din R. Moldova. Veniturile oamenilor de la țară sunt de 4-5 ori mai mici decât a acelora de la oraș. Și toate acestea se întâmplă pentru că motoarele de creștere economică sunt oprite. Inovația este blocată, sistemul de administrare în acest moment este total opus intereselor de creștere economică și a inițiativei private.

S-a ajuns la situația în care cei mai mulți dintre angajații statulu nu au suficiente resurse nici pentru un trai decent. S-a ajuns la ceea că pensionarii nu au trai nici măcar pentru bunul trai. Nu se ajung bani nici pentru colivă, nici pentru cruci în satele noastre. Din acest motiv, o mare parte din antreprenori încearcă să plece din țară. Capitalurile pleacă din R. Moldova. Este timpul în care noi trebuie să fixăm prioritățile de creștere economică și să ajutăm inițiativa privată să pună în mișcare motoarele de dezvoltare a țării”, a spus Munteanu.

Mișcarea Acum, formată din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-a lansat astăzi, 3 noiembrie 2018, angajamentele pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. ACUM a vorbit despre 5 angajamente în domenii precum educație, justiție și sănătate. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “motoarele de creștere economică a R. Moldova sunt oprite și că sistemul de administrare este total opus, de fapt, intereselor de creștere economică a țării.”
    Apai si Maia a adus destula distruzhere si tradare de interese ale tari, si acu se scalda in angazhamente mincinoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *