Update/HoReCa anunță proteste în legătură cu modificările aprobate de Guvern

Asociația Restaurantelor și a Localurilor de Agrement (MĂR) anunță pentru luni, 12 august, un protest împotriva majorării TVA-ului pentru HoReCa (hotele, restaurante, cafenele). Marți, 13 august, proteste vor avea loc în fața Parlamenului. Aceasta vine ca răspuns la aprobarea de către Guvern a proiectului cu privire la eliminarea scutirii la TVA și aplicarea cotei standard de impozitare în mărime de 20%.

Astfel, cafenelele, hotelele și restaurantele, în semn de protest, nu vor activa luni, 12 august, între orele 10:00 și 10:30. Aneta Zasavițchi, președinta asociației MĂR a informat că două localuri au anunțat că vor fi închise în ziua de luni, manifestându-și dezacordul față de modificările aprobate de Guvern.

Proiectul votat de executiv prevede anularea cotei reduse a TVA-ului în mărime de 10% și, respectiv, aplicarea cotei-standard a TVA în mărime de 20% pentru sectorul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *