Principală  —  IMPORTANTE   —   Halterofilul Tudor Bratu a devenit…

Halterofilul Tudor Bratu a devenit campion european Under 20

Sursa foto: olympic.md

Halterofilul Tudor Bratu a cucerit trei medalii de aur la Campionatul European Under 20 din Albania la categoria de greutate 102 kg, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

„El a ridicat la proba smuls 170 kg, iar la aruncat a înregistrat rezultatul 202 kg. Tudor Bratu a fost urmat de armeanul Petros Petrosyan (360 kg la total) și ucraineanul Volodymyr Marchuk (347 kg)”, anunță CNOS.

În luna mai 2021, Tudor Bratu a devenit primul moldovean care a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Tineret.

Anterior, Ziarul de Gardă a însoțit mai mulți sportivi de performanță la antrenamentele lor și a discutat cu ei despre cât de greu este să obții rezultate înalte fără un suport corespunzător din partea statului. Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău a fost primul edificiu sportiv pe care l-am vizitat.

De la victoriile răsunătoare și până la condițiile deplorabile în care se antrenează, sportivii noștri trec prin două lumi ale contrastelor. Ducând pe „podiumul” marilor competiții o țară măcinată de sărăcie și corupție, acești sportivi își pot cere, fără reticențe, dreptul de a fi respectați. Unii și-l cer, dar nu sunt auziți. Iar alții continuă să spere și să aștepte că, într-o zi, sportul din R. Moldova se va alinia printre prioritățile statului.

Campioni în sărăcie. Sportul – cea mai curată formă de patriotism