Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Grigorciuc cere ca procurorul Șendrea…

Grigorciuc cere ca procurorul Șendrea să fie pedepsit pentru jaf

Activistul civic Pavel Grigorciuc, acuzat că l-ar fi lovit ieri, 11 septembrie, pe procurorul Nicu Șendrea, a depus o plângere împotriva acestuia, cerând să fie pedepsit pentru că i-ar fi sustras telefonul.

În plângerea adresată procurorului general interimar, Dumitru Robu, acesta menționează că Șendrea i-a furat un iPhone 8 „în mod deschis” și el a fost „nevoit” să-și apere proprietatea prin aplicarea forței.

Potrivit lui Grigorciuc, cei doi s-au întâlnit în preajma Curții de Apel Chișinău și a conectat camera video pentru a înregistra discuția dintre ei.

Activistul mai consideră că Șendrea ar trebui să fie cercetat conform art. 186, alin. (2) din Codul penal, care prevede pedeapsă pentru jaf „cu închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale”.

În același timp, astăzi, 12 septembrie, Procuratura Chișinău, oficiul Botanica, a inițiat o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism prevăzute de art. 287, alin. (2) al Codului penal. Grigorciuc riscă o pedeapsă de până la 5 ani.

Colaj: realitatea.md