Gheorghe Petic cere examinarea publică a dosarului. Avocații au solicitat recuzarea judecătorului

Gheorghe Petic, liderul Partidului PPDA de la Ungheni, reținut pe 12 octombrie de către oamenii legii fiind bănuit de viol, solicită examinarea publică a dosarului. Avocații săi au cerut recuzarea judecătorului, rescpectiv, în termen de 24 de ore dosarul urmează să fie repartizat la un alt  complet de judecată care se va expune în privința cererii de recuzare, iar ulterior se va reveni la examinarea în fond a demersului.

Astăzi, 31 octombrie, judecătoria din Bălți urma să examineze demersul procurorului de prelungire a mandatului de arest pe numele lui Gheorghe Petic, dar și demersul avocaților de recuzare a măsurii preventive de arest. Ca urmare a solicitării de recuzare a judecătorului,  în termen de 24 de ore dosarul urmează să fie repartizat la un alt  complet de judecată care se va expune în privința cererii de recuzare, iar ulterior se va reveni la examinarea în fond a demersului.

Întrebat de către jurnaliști dacă Gheorghe Petic a oferit detalii despre locul unde se afla la ora când a avut loc presupusul viol, avocatul Adrian Cojocaru a răspuns că „Gheorghe Petic a declarat că nu a înfăptuit actul de viol, alte declarații, însă, nu a făcut”.

La 23 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului lui Gheorghe Petic împotriva mandatului de arest care a fost emis pe numele acestuia pe 15 octombrie curent.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție (IGP), reţinerea lui Gheorghe Petic a avut loc vineri, 12 octombrie, după ce aproximativ la ora 14.50, la Centrul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Discuţia dintre femeie şi operatorul 112 a durat circa 2 minute, timp în care operatorul i-a pus femeii mai multe întrebări referitor la ce s-a întâmplat, cum şi când a  avut loc incidentul, numele persoanelor implicate etc.

Liderul partidului PPDA de la Ungheni pledează nevinovat și consideră că ar fi vorba de o înscenare motivată de activitatea sa politică. Reținerea sa a avut loc la mai puțin de două ore de la preluarea apelului telefonic de către Centrul Unic 112. Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Este un dosar foarte complicat. Examinarea lui publcă cu juriști independenți și jurnaliști corecți poate limpezi lucrurile. Poliția și procuratura din Ungheni este capturată de uzurpator, dar vom vedea până unde pot merge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *