Gheorghe Cavcaliuc și-a dat demisia: „Îmi propun implicarea în politică”

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) și-a anunțat demisia la scurt timp după ce PDM a anunțat că se retrage în opoziție. Gheorghe Cavcaliuc nu va dispărea însă din spațiul public, ci urmează să se implice în politică.

„De-a lungul timpului, Poliția Națională a fost supusă multor încercări, dar grație experienței, profesionalismului și înțelepciunii efectivului polițienesc din întreaga țară a fost posibilă realizarea cu succes a obiectivelor propuse, iar fiecărui cetățean să-i garantăm siguranță. Personal, consider că a venit timpul pentru o nouă filă și în cariera mea profesională, de aceea, Vă informez despre demisia mea începând cu data de 17 iunie 2019”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Șeful adjunct al IGP susține că va fi totuși în continuare „alături de cetățenii R. Moldova, da într-o altă calitate”.

„Consider că, experiența bogată pe care am acumulat-o de-a lungul carierei mele în diferite funcții, inclusiv manageriale, îmi va permite formarea unei echipe puternice de profesioniști și patrioți ai acestei țări, care va contribui la consolidarea statului de drept și bunăstării cetățeanului. Îmi propun implicarea în politică și crearea unei noi formațiuni politice, care va evoluționa spre bine Republica Moldova pentru urmașii urmașilor noștri”, a mai precizat Cavcaliuc.

Gheorghe Cavcaliuc ocupă funcții de conducere în poliție încă de la vârsta de 26 de ani, fiind, în anii 2008-2009, șef al Serviciului investigarea şi contracararea grupărilor criminale, șef adjunct al Secţiei poliţiei criminale a Comisariatului General de Poliție (CGP) Chişinău, comisiar adjunct pentru lucrul operativ al CGP. În 2009-2012, Cavcaliuc a fost șef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie, iar ulterior, în 2012-2013, șef al Direcţiei misiuni speciale a Departamentului poliţie. Până a fi numit șef adjunct al IGP, a îndeplinit funcția de șef al Direcţiei nr. 5 (Direcția Operațiuni Speciale) a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP din cadrul MAI.

Citiți și:
(DOC) Șeful IGP, cu vilă în construcție, apartament înscris pe socri și firmă pe cumnat
Averea, eschivarea colonelului Cavcaliuc şi promisiunile neonorate ale ministrului
(foto) Casa lui Cavcaliuc a fost finalizată: Are bazin și baterii solare


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Ca un petuh ai dat din aripi,dar acu vad ca nu ai glas si ai pept de cucos penit.Te-a luat treuca,dute la piata si lucreaza hamal.

 2. SOARELE VETII

  VOI SINTETI TOTI BOLNAVI LA CAP,INCEPIND CU POLITICII SI TERMININD CU JURNALISTII!!!!!!

  OLEGARHIA E TITA TARII

  CEEA CE AR TREBUI IN MOLDOVA E UN PSIHIATRU CA SA LECUEASCA PE TOTI DE INVIDIE SI RAUTATEA CARE O AU

  TARE PROSTI TARE PROSTI

  ZIARUL DE GARDA CUM ATI FOST NISTE CHINI TURBATI DUPA BIRFE SI CREATI DEZINFORMATIE,ASA SI ATI RAMAS
  POATE A MURIT CINEVA PE LA VOI,ACOLO VII CALEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *