(GALERIE FOTO) Marșul „Fără frică de iubire”: altercații între polițiști și contramanifestanți

Mai multe persoane s-au alăturat astăzi, 19 mai, reprezentanților comunității LGBT în marșul „Fără Frică de iubire”. Scopul evenimentului este de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din R. Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.

Toate străzile care se intersectează cu strada București pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști. Un grup de persoane au venit să protesteze împotriva manifestației, cu icoane și intonând „Hristos a înviat”. Poliția anunță că cel puțin trei dintre contramanifestanți au nimerit în vizorul poliției. După ce va fi stabilită încălcarea persoanele vor fi sancționate.

„Poliția nu este în drept să admită discriminare în bază de religie, sex, viziuni politice. Astfel, activitatea poliției a fost în conformitate cu legislația în vigoare. Am reușit să respectăm principiul egalității”, a declarat un reprezentant al Poliției, după încheierea marșului.

Toate străzile care se intersectează cu strada București pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști

Ministrul afacerilor interne, Alexadnru Jizdan, a venit la fața locului pentru a monitoriza activitatea forțelor de ordine

Trei persoane care s-au opus indicațiilor poliției și au dat dovadă de comportament violent au fost reținute și urmează să fie sancționate

Unii contramanifestanți s-au arătat nemulțumiți că Mitropolitul și șeful statului, Igor Dodon, nu au venit la protest

   

Preotul Ghenadie Valuță stropește cu apă sfințită traseul pe unde au mers participanții la marșul „Fără frică de iubire!”

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *