Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Galerie foto) După cinci zile,…

(Galerie foto) După cinci zile, a început dezasamblarea covorului de flori din scuarul Catedralei

Covorul de flori instalat la 13 aprilie curent în fața Catedralei este demontat în aceste clipe. Potrivit edilei interimare a capitalei, Silvia Radu, florile sunt bianuale, astfel încât, le vom vedea și la anul în Chișinău. Astăzi, 17 aprilie, o parte din flori se plantează în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, iar de mâine florile vor fi sădite și în parcurile din celelalte sectoare.

 

Covorul de flori instalat în fața Catedralei, pentru care Primăria mun. Chișinău a plătit aproape 2 milioane de lei, a fost achiziționat de către ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” de la „Decor Bureau” SRL, în urma unei negocieri directe, după ce prima licitație publică anunțată nu ar fi avut loc din cauza lipsei ofertelor. „Decor Bureau”, firma care a livrat cele 180 de mii de flori, este fondată de Evgheni Arutin și Alexei Gajiu și are sediul pe str. Varlaam, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel. Administratorul companiei este Evgheni Arutin, tot el fondator și la alte două companii „Arutin Production” și „Arutin Art Bureau”.

Șefa-adjunctă a Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” spune că pentru procurarea florilor a fost anunțată licitație publică, însă până pe 30 martie curent, nu a fost prezentat nicio ofertă, deoarece în R. Moldova nu poate fi găsit un lot atât de numeros de flori. Ulterior, potrivit Galinei Leahu, a fost anunțată licitație repetată, iar la data de 5 aprilie curent, un agent economic care avea posibilități financiare de a cumpăra aceste flori, „a binevoit să aducă acest lot de plante din străinătate”. Până în prezent, forile nu au fost încă achitate de Primărie, susține Leahu.

Citiți și:

(doc) Compania de la care Primăria a cumpărat „darul floral” de 1,98 milioane pentru chișinăuieni  

(FOTO) Soarta covorului din scuarul Catedralei: florile ofilite „vor fi reabilitate și vor trăi”