Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Gala olimpicilor 2015

Gala olimpicilor 2015

Ministerul Educaţiei premiază profesorii și elevii care au obţinut medalii la olimpiadele internaţionale în cadrul evenimentului „Gala olimpicilor 2015”. Evenimentul va avea lor la 18 decembrie, la ora 12:30, la Casa Guvernului. Participanţilor li se vor înmâna diplome de excelenţă şi premii băneşti.

La ediţia din acest an vor fi premiaţi 29 de elevi şi 11 profesori. Precizăm că în 2015, elevii olimpici au adus acasă 31 de medalii, dintre care 2 de aur, 4 de argint şi 25 de bronz și 8 menţiuni.

În 2015 lotul olimpic a reprezentat Moldova la olimpiadele internaţionale şi regionale din 13 ţări: Thailanda, Grecia, Serbia, Kazahstan, Bulgaria, Macedonia, Azerbaidjan, Armenia, India, Coreea de Sud, România, Danemarca şi Olanda, disciplinele la care elevii noştri au excelat fiind: matematica, informatica, chimia, fizica, ştiinţele, limba franceză, biologia şi ecologia.

Gala olimpicilor, în formatul actual, se organizează deja al treilea an consecutiv pentru a-i celebra pe elevii talentaţi şi perseverenţi care reprezintă onorabil R. Moldova la olimpiadele internaţionale.