Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto & Video) Protestul creștinilor…

(Foto & Video) Protestul creștinilor în fața Parlamentului. „Stop propagării homosexualității”

Un grup de creștini ortodocși a venit în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva „propagandei homosexualității” și împotriva introducerii în școli a orelor de educație sexuală.

„Noi vrem să ne păstrăm sufletele curate și să nu permitem păcatului să ne infecteze”, susțin oamenii care au venit cu icoane, cruci și pancarte.

Întrebați la ce se referă atunci când vorbesc despre propaganda homosexualității, mulți dintre aceștia s-au arătat deranjați de întrebările jurnaliștilor, menționând că astfel de întrebări sunt niște provocări.

Mai mulți preoți care au vorbit în fața mulțimii îndemnau oamenii să se opună introducerii orelor de educație sexuală, pentru că „astfel de lecții promovează homosexualitatea și relațiile sexuale timpurii”.

Protestatarii susțineau că persoanele LGBT nu au dreptul să organizeze manifestații sau marșuri.

 „Nu ne interesează ce fac ei acasă, dar să nu facă marșuri pe străzile noastre, pentru că astfel ne încalcă libertatea”, au spus mai mulți protestatari.

Articolul 1. (3) din Constituţie consemnează  „R. Moldova este un stat de drept, democratic, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme şi sunt garantate”.

Articolul 16 din Constituţie consemnează că toţi cetăţenii R. Moldova sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială”.

Acțiunea de protest este organizată de Asociația „Fericita Maică Matrona”, condusă de părintele Anatolie Cibric. Acesta a declarat pentru reporterii ZdG că acțiunile de protest în timpul marșului LGBT sunt absolut necesare și „este normal să aruncăm cu ouă în homosexuali, pentru că așa arătăm că ne opunem. Noi aruncăm cu ouă în păcatul lor, dar nu în în intimitatea lor”.

Asociaţia „Fericita Maică Matroana” al cărei duhovnic este preotul Anatolie Cibric s-a remarcat de-a lungul anilor prin mai multe acţiuni de protest violente. În 2006, părintele Cibric şi membrii asociaţiei sale au manifestat împotriva rulării filmului „Codul lui Da Vinci”. În 2007, aceştia, alături de Petru Musteaţă, episcopul mănăstirii Hâncu, s-au luat la bătaie cu parohul bisericii „Aleksandr Nevski” din Ungheni. Incidentul a avut loc în lăcaşul sfânt.

În 2009, Cibric, împreună cu membrii asociaţiei sale, au protestat împotriva „discriminării celor care refuză să ia codul personal”, care, susține Cibric, ar fi cauza tuturor relelor pe care le suportă creştinii.

Aflați mai multe despre „fricile” provocate de către Marșul „Fără Frică”