Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO, VIDEO/ Consecințele vântului: copaci…

FOTO VIDEO Consecințele vântului: copaci doborâți și 39 de localități deconectate parțial de la energia electrică

Foto: Facebook/Iv Ceban

Vântul puternic din ultimele 24 de ore a doborât la pământ mai mulți copaci, iar unele localități au rămas chiar și fără energie electrică.

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă (IGSU), angajații inspectoratului au intervenit în trei cazuri pentru a efectua lucrări de defrișare.

„Potrivit informațiilor operative colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma rafalelor de vânt au fost doborâți doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni, și Cahul. Mai mult, angajații IGSU au deblocat un arbore, care a căzut pe acoperișul unei gospodării în localitatea Păscăuți, raionul Râșcani. În localitatea Tudora, raionul Ștefan –Vodă , salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu”, este menționat într-un comunicat de presă al IGSU.

Datele colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, arată că din cauza intensificării vântului pe data de 5 februarie, au fost deconectate parțial 39 localități din raioanele Nisporeni, Anenii –Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis, pentru zilele de 5 și 6 februarie, cod portocaliu de precipitații puternice, cu intensificări ale vântului și temperaturi scăzute. Cetățenii sunt îndemnați să fie precauți, deoarece sunt posibile troiene și ghețuș.

În context, salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților; să pornească la drum doar dacă este strict necesar, să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoară și să se asigure că bateria telefonului este încărcată.

Foto: Facebook/Iv Ceban