Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Strada principală a capitalei…

[Foto-Reportaj] Strada principală a capitalei blocată de TIR-ul lui Usatâi

Circulația rutieră de pe bulevardul Ștefan cel Mare continuă să fie blocată de un TIR adus de protestatarii din fața Parlamentului. Amintim că ieri, 11 octombrie, un TIR și zeci de automobile au blocat strada principală a capitalei.

ProtestIlian Cașu, vicepreședintele fracțiunii „Partidul Nostru” a declarat că protestele o replică firească a unei democrații sănătoase. „Dacă este legală sau nu această acțiune, să ne spună persoanele competente. Însă, noi nu ma plănuit să blocăm până la acestă oră strada principală, dar sunt probleme tehnice la camion și acum încercăm să soluționăm defecțiunile”, ne-a spus Ilian Cașu. Amintim că, în cadrul conferinței de presă de astăzi, Renato Usatâi, liderul „Partidul Nostru” a declarat că strada principală va fi deblocată la ora 8:45. „Reprezentăm sute de cetățeni ai R. Moldova care s-au săturat de toate ilegalitățile care se întâmplă în țară. Nu am cerut acordul acestei acțiuni de la Primărie, nu am anunțat ce avem de gând să facem, iar acum ne-au spus că ceea ce am făcut este o ilegalitate, dar oare faptul că s-a jefuit miliardul este legal?”, a spus Usatâi de pe tribuna „Orășelului Victoriei”.

În același timp, socialistul Igor Dodon a comentat cele întâmplate astăzi pe o rețea de socializare și a lăsat să se înțeleagă că socialiștii se disociază de asemenea acțiuni ilegale.

„Partidul Socialiștilor este responsabil de acțiunile de protest organizate săptămâna trecută, inclusiv blocarea regulamentară a străzilor sâmbătă în fața partidelor din AIE. Toate acțiunile fiind perfect legal organizate de socialiști. Restul fără comentarii…”, a comentat acesta.

După minute bune de așteptare în trafic, mai mulți oameni au fost nevoiți să ajungă pe jos la serviciu sau să urce în mai multe troleibuze pentru a scurta din distanță. „Trăim într-o țară de nebuni unde fiecare face tot ce-i place. Cum pot oamenii să ajungă acum la serviciu, din cauza lor trebuie să te deplasezi cu vreo trei troleibuze ca să ajungi unde îți trebuie, cu întârziere”, se indignează o femeie care a fost nevoită să se ducă la o altă stație pentru a vedea cu ce poate să ajungă până la serviciu.

„Trebuie să decidem fie ne facem griji de confortul nostru, fie blocăm toate străzile orașului și facem ca cei care stau acum la guvernare să-și dea demisia”, a declarat Renato Usatâi.

„ar fi bine dacă am bloca bulevardul nu doar din partea Parlamentului, ci și din partea cealaltă a PMAN. Comuniștii ne-au furat, acum democrații, cât se poate să mai suportăm așa ceva?”, ne-a spus un pensionar care urmărea cum mai mulți oameni încercau să repare TIR-ul.

„De ce ne tot fură cei de la conducere, oare nu văd că Moldova moare?”, se vaietă o bătrânică care este ajutată de nepoțică să traverseze o stradă.

Menționăm că edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a condamnat această acțiune, calificând-o drept o provocare. De asemenea, acesta a cerut Direcției asistență juridică să expedieze o solicitare pentru achitarea prejudiciilor suportate de întreprinderile municipale, din cauza acțiunilor ilegale de blocare a bulevardului.
„Am fost să-i văd pe frumoșii ăștia, care au pus TIR-ul în mijlocul drumului, practic blocând activitatea transportului public. Fiecare face ce vrea, limitele de mult sunt depășite. Doar că, din păcate, ei continuă din ce în ce mai obraznic. Nu-mi amintesc cineva să fi pus un TIR de-a curmezișul, sper oamenii să învețe ceva din asta, e ceva mai grav decât toate celelalte. Ei caută să fie arestați, pentru orice om este clar că la mijloc sunt acțiuni banditești. Cred că societatea și-a dat seama că sunt niște bandiți, iar lupta pentru putere e un rahat”, a spus indignat Chirtoacă.