Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Protestele continuă...

[Foto-Reportaj] Protestele continuă…

Protestele continuă. De acestă dată, vânzătorii din Piața Centrală din Chișinău s-au adunat în fața Primăriei, fiind nemulțumiți că administrația pieței le-a dat o săptămână la dispoziție să elibereze tarabele. În locul acestor tarabe, urmează să fie construit un centru comercial.

„Vrem ca primarul să ne lase să vindem la tarabele noastre. Măcar așa ne câștigăm bucățica de pâine. De ce face aceste prostii? Noi doar l-am votat”, ne spune Zinaida Manole, pensionară. „Pensia e atât de mică, iar cu banii pe care-i câștig la vânzări mai am cu ce plăti facturile”, adaugă femeia.

„Ei vor să construiască în Piața Centrală un centru comercial cu multe nivele, dar ce vor putea face oamenii simpli, care nu au cum să le dea câteva sute de euro lunar pentru câțiva metri?”, subliniază Ion Botezatu, un alt protestatar.

„Spun că vor să modernizeze orașul, să-l facă mai îngrijit și plăcut, dar oare nu văd că tot ce construiesc este transformat în cazinouri și baruri? Unde mai pot să-și vândă producția simpli agricultori?”, întreabă Teodora Simion.

În timp ce unii se pârjoleau la soare, protestând gălăgios, mulți vânzători stăteau la distanță, la umbra copacilor. „Protestăm și noi, dar e tare cald, de mi se face rău”, ne-a spus Ion Spânu, sprijinindu-se de copac.

Reprezentanții Pieței Centrale susțin că, în perioada construcțiilor, pe strada Varlam va fi amenajată o „piață temporară”.