Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Guvernul și Parlamentul „îngrădit”…

[Foto-Reportaj] Guvernul și Parlamentul „îngrădit” de mii de polițiști

La mai mult de o lună de la încheierea vacanței de vară, Parlamentul s-a întrunit astăzi, 15 octombrie, în prima ședință în plen din sesiunea de toamnă-iarnă. În cadrul ședinței de astăzi va fi audiat un raport despre activitatea Guvernului privind situația social-economică, dar şi cea privind situația din sistemul bancar. Pe ordinea de zi a Legislativului mai figurează un raport privind domeniul energetic.

Începutul sesiunii parlamentare este marcat de proteste de amploare, anunțate anterior de socialiști și de reprezentanţii formaţiunii „Partidul Nostru”. Cele două formaţiuni au anunțat anterior că vor încercui sediul Parlamentului, sugerând că nu le va permite deputaților să iasă din Legislativ atâta timp cât nu vor fi acceptate revendicările manifestanților.

Primarul de Chișinău a calificat drept ilegale protestele, anunțând că îi va acţiona în judecată pe organizatori, dacă vor bloca circulaţia rutieră. Totodată, poliția a îndemnat manifestanții să respecte ordinea publică, să se conformeze cerinţelor organizatorilor sau forţelor de ordine.

De dimineață, cordoane de polițiști au blocat sediile Legislativului și Parlamentului, motivând că participă la un exercițiu ordinar. „Am primit ordinul de a păstra ordinea publică și de a păzi clădirea Guvernului și a Parlamentului. Noi nu apărăm pe deputați, ci clădirile, care dacă vor fi distruse, oricum vor fi reparate din banii noștri”, ne spune unul dintre polițiști. „Poate după ce ieșim la pensie, venim și stăm în corturi alături de protestatarii din PMAN”, îl completează colegul său.