Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] 839 de studenți au…

[Foto-Reportaj] 839 de studenți au devenit medici

839 de studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-au transformat astăzi, 17 iunie, în medici și farmaciști, după ce au depus jurământul lui Hippocrate.

Evenimentul a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău cu începere de la ora 10:00. La el au participat, pe lângă cei 839 de absolvenți din acest an ai facultăților de medicină generală, stomatologie, farmacie și sănătate publică, mai mulți oficiali, printre care Mircea Buga, ministrul Sănătății și deputata Oxana Domenti, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie din cadrul Parlamentului.

În rândul promoţiei din acest an, 642 de absolvenți sunt din R. Moldova, iar ceilalți sunt cetăţeni din 11 state – Israel, România, Iordania, Rusia, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Portugalia, SUA, Grecia și Norvegia.

Manifestarea festivă a fost deschisă de rectorul Universității – academicianul Ion Ababii, după care absolvenții au depus jurământul de medic și farmacist, jurând să respecte meseria, pacienții și colegii. Tradițional, în mod simbolic, absolvenții au înmânat flacăra cunoștințelor mediciniștilor din anul I.

„Vă doresc să ridicăm medicina din R. Moldova la rang de artă”, i-a îndemnat Mircea Buga pe viitorii medici.