Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto) Prima nuntă de caritate,…

(Foto) Prima nuntă de caritate, organizată în R. Moldova. Cum a fost?

Peste 330.000 de lei au fost adunați la prima nuntă de careitate, organizată în R. Moldova. Banii adunați vor fi oferiți persoanelor grav bolnave, care necesită tratament de urgență.

Iolanta Mura, director general al companiei BEMOL,  și Ben Williams, diplomat american, au decis să dedice propria sărbătoare persoanelor care au nevoie de ajutor urgent.

„Ne-am gândit mult timp cum să denumim sărbătoarea noastră. Ceva asemănător în Moldova încă nu a fost. În cele din urmă, am ajuns la concluzia că cea mai potrivită formulare ar fi – Sărbătorirea Vieții. Aceasta corespunde în totalitate cu scopul evenimentului. Dacă banii adunați vor salva viața unei singure persoane, cel puțin, atunci acest eveniment merită să fie sărbătorit din plin”, au spus tinerii căsătoriți.

La Sărbătorirea Vieții, alături de Iolanta și Ben, au venit circa 150 de persoane. Pe lângă aportul caritabil, oaspeții au fost invitați să participe la o licitație cu obiecte de artă și momente neobișnuite. Oaspeții au avut ocazia să „concureze financiar” pentru un zbor cu balonul cu aer cald deasupra Chișinăului sau pentru o petrecere karaoke, împreună cu mirii. Încasările adunate în urma licitației au fost adăugate în „pușculița” de caritate, pentru cei nevoiași.

Ideea nunții de caritate a atras artiștii locali, care au decis să cânte absolut gratuit la eveniment: Yolka Flyman, Valeriu Stoica, Gravity Band, Angry Band, Pasha Parfeni și surpriza serii – finaliștii Eurovizion 2017, SunStrokeProject – au umplut seara cu sunete magice de muzică live.

Nu au rămas indiferenți nici partenerii evenimentului care, în scopuri caritabile, au oferit vinuri fine și obiectele pentru licitație.

„Cu o implicare atât de vastă și impresionantă din partea organizațiilor și persoanelor cu suflet mare, putem afirma cu siguranță că formatul primei nunți de caritate în țara noastră a fost realizat cu succes. Rămâne doar să sperăm că experiența cuplului Iolanta și Ben va fi un exemplu demn de urmat și pentru alte perechi, dar și pentru oamenii care nu sunt indiferenți la nevoile altora. A face un bine și a oferi ajutor, sunt lucruri pe care putem să le facem în fiecare zi!”, susțin reprezentanții organizației de caritate Safe Life.

Mai multe informații despre organizațiile de caritate și modul cum vor fi cheltuiți banii adunați, puteți vedea pe site-urile www.savelife.md și www.hospicesofhope.co.uk/moldova/ sau pe paginile de facebook ale organizațiilor vizate.