FOTO/ Președintele Igor Dodon, decorat cu „Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt”

Președintele și Prima Doamnă se află într-o vizită oficială în Israel. Pe pagina de Facebook a lui Igor Dodon au fost deja publicate o serie de imagini foto de la Complexul Memorial „Yad Vashem”, edificat în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dar și de la Biserica Sfântului Mormânt.

În cadrul întrevederii, Galina și Igor Dodon au avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine.

„I-am relatat Sfinției Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. În special, am remarcat că, potrivit recensămîntului populației, peste 98 la sută din locuitorii țării noastre sunt ortodocși. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei și unul dintre pilonii statalității noastre”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii, Patriarhul Teofil i-a înmânat Președintelui Republicii Moldova „Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt” pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe.

Ordinul Sfântului Mormânt este un ordin religios creat de Godefroy de Bouillon după cucerirea Ierusalimului de către cruciați în 1099. Constituit de călugări, acest ordin avea drept scop protejarea Sfântului Mormânt și a vieții liturgice a sanctuarului. Odată cu înmulțirea cuceririlor din Țara Sfântă, ordinul s-a dezvoltat extinzându-și misiunea de protejare asupra locurilor sfinte din întregul Regat al Ierusalimului.

În octombrie curent Igor Dodon a fost decorat și de Patriarhul Kiril pentru „atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Lider Moldovan

  A uitat Dodon un detaliu foarte important. Dacă-și mai anina de fund copia sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, dăruită lui recent de tiranul turc Erdogan, ar fi arătat ca adevărat cavaler al Ordinului Sfântului Mormânt.

  Apropo, Godefroy de Bouillon se va răsuci în momânt, când va afla ce monstru macurt și ateu fățarnic este decorat cu ordinul său, mai ales că acesta este și amic de cataramă cu Talpa iadului de Moldova Plahotniuk!

 2. Reporter

  Dodon, Cavaler? Voi ce-ați pățit băieți? Vî cito rebeata? Cito s vami? Vcera perebrali tulburel? Cum poate fi pudelul țarului rus, Cavaler? Ăto iz kakoi operî? Nu pudeli, daieot! Monstru mancurt, spion rusesc și apoi Cavaler!

 3. Lilian 007

  Pudelul îl ascultă pe ÎPS Theophilos III, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine, tot cu atâta devotament, ca pe țarul Rusiei Putin. Nu-i clar, dacă el își dă seama, că sunt persoane diferite?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *