FOTO/ Președintele Dodon de vorbă cu Mitropolitul Vladimir în Altar

Astăzi, 19 ianuarie, credincioşii ortodocşi din R. Moldova sărbătoresc Boboteaza pe stil Vechi. Președintele Igor Dodon a asistat și el la Sfînta Liturghie de la Catedrala „Nașterea Domnului” oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir. Iar în timp ce oamenii făceau coadă la împărtășanie, Mitropolitul l-a invitat pe Igor Dodon chiar în altar, considerat cel mai sacru loc dintr-o biserică,unde au discutat timp de vreo 15 minute.

 

În 2016, mitropolitul Vladimir, pe numele său de mirean Nicolae Cantarean, a încălcat din regulile bisericeşti, implicând biserica în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016, după ce şi-a anunţat practic susţinerea pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din R. Moldova, numindu-l, în faţa altarului, „domnul preşedinte Dodon”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Sunt creștin, deși nu chiar atât de scremut, ca Dodon, dar dacă Dodon va mai umbla așa prin ALTAR, avem șanse cu popa Cantarean, ca Catedrala “Nașterea Domnului” să se numească peste vreun an, doi, “Nașterea Mancurtului”?

  2. ivancelgroaznic

    “unde au discutat timp de vreo 15 minute.” Amanuntele propagandei popesti pentru strategia alezherilor de peste o luna, asta o diskutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *