Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Nemulţumiţi de evacuarea chioşcurilor,…

FOTO Nemulţumiţi de evacuarea chioşcurilor, angajații Moldpresa au protestat în fața Primăriei

„Vrem loc de muncă acasă!”, „Vrem să lucrăm acasa lângă copii noştri!”, „Vrem să muncim legal!”. Acestea au fost frazele scandate de membrii Federaţei Sindicatului din Comunicaţii Moldpresa. Protestul a avut loc astăzi dimineaţă, 22 ianuarie, în faţa Primăriei Chişinău. Munictorii s-au arătat nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor municipale privind evacuarea chioşcurilor de presă.

Cu pancarte în mâini şi cu moralul la pământ, zeci de muncitori au protestat în faţa Primărei timp de o oră. Ei au cerut să nu fie lăsați fără locuri de muncă, acesta fiind unicul lor venit în familie.

„Stimaţi demnitari ai Primăriei Chişinău, noi, sute de femei, bunici, mame, ne adresăm către dumnevoastră, ieşiţi, vă rog, şi vă salutaţi cu femeile care muncesc. Aveţi şi voi mame, soţii, fiici. Noi vrem să lucrăm, noi plătim impozite, noi vrem să muncim legal. Ce fel de gospodari sunteţi voi dacă ne alungaţi. Cum puteţi sta voi la masă când lumea este flamândă? Atâtea probleme aveţi de rezolvat în oraş”, a spus indignată una din protestatare.

Muncitorii au mai cerut aleşilor locali sa nu înjosească cetăţenii acestei ţări. Oamenii mai spun că la vârsta lor nu își pot găsi un alt loc de muncă.

Contactat de Ziarul de Gardă, Vasile Chirilescu, specialist principal pentru relaţia cu mass-media în cadrul Primăriei ne-a spus că primăria nu încearcă să lase oamenii fără locuri de muncă: „Municipalitatea a luat act de indicările susţinute de către protestari şi urmează în câteva zile să vină cu un răspuns referitor la ceea ce a fost solicitat. Se doreşte evacuarea gheretelor de pe străzile principale şi din zonele istorice ale oraşului. Conform deciziei Consiliului municipal Chişinău ele trebuiesc evacuate, dar în timpul apropiat vom găsi o alternativă. Scopul principal al acestor chioşcuri este să se comercializeze ziare, însă acolo se găseau şi alte produse, spre exemplu, cafele sau ţigări. Noi nu încercăm să închidem locurile de muncă, nici într-un caz. Urmează ca Direcţia arhitectură şi Direcţia comerţ să se expună pe marginea acestui subiect şi să vină cu soluţii alternative”.

Potrivit Moldpresa, în urma evacuării gheretelor peste 700 de muncitori riscă să-şi piardă locurile de muncă. Până acum s-au închis câteva de chioşcuri amplasate pe străzile principale din centrul Chişinăului. În toată ţara sunt peste 200 de chioşcuri.