FOTO/ Mașina blindată a lui Erdogan ar fi ajuns la Chișinău la bordul unui avion militar

Președintele turc Recep Erdogan și-ar fi expediat automobilul la Chișinău la bordul unui avion militar Airbus A400. Runway 08 a postat pe Facebook o serie de imagini foto cu avionul respectiv, care a aterizat pe Aeroportul Chișinău.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecție și Pază de Stat a declarat că nu ne poate oferi informații despre mijlocul de transport cu care președintele turc va circula în R. Moldova, dar nici nu ne poate confirma despre transportarea automobilului lui Erdogan la Chișinău: „În conformitate cu legea 245, această informație se atribuie la secret de stat. Mijloacele, organizarea, finanțarea și efectivul, sunt informații cu caracter secret”.

Presa internațională a scris însă în 2017 că președintele turc a preferat să își folosească propriul automobil în timpul vizitei oficiale în SUA, atunci când s-a întâlnit cu președintele Donald Trump. Erdogan și-a transportat atunci automobilul de model Mercedes la bordul unui avion militar. Președintele turc a circulat la bordul propriului automobil blindat și atunci când a participat în 2016 la Summitul Organizației Națiunilor Unite în 2016, la New York.

Totodată, în timpul vizite sale la Casa Albă atunci când s-a întâlnit cu Barack Obama, Erdogan a folosit un Cadillac blindat furnizat de SUA.

Președintele turc Recep Erdogan întreprinde o vizită oficială la Chișinău în perioada 17-18 octombrie.

Foto: Facebook/Runway 08

Foto: Facebook/Runway 08

Foto: Facebook/Runway 08

Foto: Facebook/Runway 08

Foto: Facebook/Runway 08


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Baba Țâlea

    Da Ilancik Șor al nostru când va câștiga alegerile parlamentare în Maldavia voastră va avea un avion tot atât de mare ca a lui Recep Tayyip Erdoğan și o limuzină blindată ca a lui Plahotniuk. Iar pe plozii ăștea obraznici de la ORA DE RAS îi va pune la dubală! La dubală! La dubală!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *