[Foto] Leul este în cădere liberă

Leul moldovenesc își continuă deprecierea în raport cu moneda euro. Pentru astăzi, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 21 de lei și 67 de bani pentru moneda unică europeană. Adică, cu 44 bani mai mult decât la sfârșitul săptămânii trecute.

Pe lângă cursul stabilit de BNM, bănciile își afișează propriile cursuri valutare care cresc cu câțiva bani la doar zece metri distanță. Astfel, prin Chișinău putem găsi euro al cărui preț variază de la 21, 75 până la 22,00 de lei.

Menționăm că devalorizarea leului duce, neîntârziat, la scumpirea serviciilor și a produselor. Cele mai recente majorări pe care trebuie să le suporte oamenii sunt: scupirea energiei electrice, a gazului natural și a pâinii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *