FOTO/ Ion Mărgineanu și Unirea: Fostul deputat a ajuns la Alba Iulia

Fostul deputat în primul Parlament al R. Moldova, care a pornit pe jos de la Bălți spre Alba Iulia, și-a îndeplinit misiunea. În vârstă de 77 de ani, Ion Mărgineanu a ajuns astăzi la Alba Iulia, după ce a parcurs sute de kilometri pe jos.

Călătoria lui Ion Mărgineanu a început pe 1 noiembrie și urmează să se încheie pe 1 decembrie, de ziua Marii Uniri. Tot atunci, Ziarul de Gardă va publica un articol despre povestea lui Ion Mărgineanu și cei 500 de km pentru Unire.

Ion Mărgineanu este fost deputat în Primul Parlament al R. Moldova şi profesor cu o experienţă de muncă de 28 de ani. De altfel, ceea ce el numeşte aventura vieţii sale, a pornit acum 25 de ani, când a mers, în componenţa delegaţiei Parlamentului de la Chişinău, la celebrarea a 75 de ani de la Marea Unire. „Atunci, fiind mai tânăr, mai frumos şi mai voios (râde), m-am gândit că ar fi bine, dacă Dumnezeu mi-ar da zile, să vin şi la aniversarea de 100 de ani ai Unirii. Şi, uite că Dumnezeu mi-a dat zile. Eu m-am pornit mai mult aşa, în glumă, deşi anterior mă gândeam la asta foarte des, uneori chiar războinic”, susţine Ion Mărgineanu.

Foto: Radio Chișinău, Facebook/Ion Margineanu și Unirea

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Lilian 007

  Da mai bine moșule ai avea grijă de ce se întâmplă la noi, în țara noastră capturată de talpa iadului Plahotniuk și amicul lui, sionistul hoț Ilan Șor, decât să-ți târâi fundul bernevicilor parfumați prin România! Acolo sunt cine să parfumeze șleahurile și fără dumneata!

 2. Lilian 007

  Da mai bine moșule ai avea grijă de ce se întâmplă la noi, în țara noastră capturată de talpa iadului Plahotniuk și amicul lui, sionistul hoț Ilan Șor, decât să-ți târâi fundul bernevicilor parfumați prin România! Acolo are cine să parfumeze șleahurile și fără dumneata!

 3. Lilian 007

  Da mai bine moșule ai avea grijă de ce se întâmplă la noi, în țara noastră capturată de talpa iadului Plahotniuk și amicul lui, sionistul hoț Ilan Șor, decât să-ți târâi fundul bernevicilor “parfumați” prin România! Acolo are cine să “parfumeze” șleahurile și fără dumneata!

 4. ȘTEFAN

  BRAVO, MULȚUMIM, UN SPIRIT DE — MIHAI VITEAZU, ȘTEFAN CEL MARE, DECEBAL!
  Salvarea — să citim 1h pe zi, să devenim mai culți, să ne cunoaștem istoria = să avem demnitate să nu ne lăsăm păcăliți, SĂ FACEM UNIREA — “MOLDOVEANUL SI MUNTEANUL, FRATE BUN CU ARDELEANUL”, împreună în UE, JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ (hoții la conducere pot fi pedepsiți), DESCENTRALIZARE — banii se investesc în dezvoltarea localităților, MEDIA INDEPENDENTĂ — aflăm adevărul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *