Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Ion Mărgineanu și Unirea:…

FOTO Ion Mărgineanu și Unirea: Fostul deputat a ajuns la Alba Iulia

Fostul deputat în primul Parlament al R. Moldova, care a pornit pe jos de la Bălți spre Alba Iulia, și-a îndeplinit misiunea. În vârstă de 77 de ani, Ion Mărgineanu a ajuns astăzi la Alba Iulia, după ce a parcurs sute de kilometri pe jos.

Călătoria lui Ion Mărgineanu a început pe 1 noiembrie și urmează să se încheie pe 1 decembrie, de ziua Marii Uniri. Tot atunci, Ziarul de Gardă va publica un articol despre povestea lui Ion Mărgineanu și cei 500 de km pentru Unire.

Ion Mărgineanu este fost deputat în Primul Parlament al R. Moldova şi profesor cu o experienţă de muncă de 28 de ani. De altfel, ceea ce el numeşte aventura vieţii sale, a pornit acum 25 de ani, când a mers, în componenţa delegaţiei Parlamentului de la Chişinău, la celebrarea a 75 de ani de la Marea Unire. „Atunci, fiind mai tânăr, mai frumos şi mai voios (râde), m-am gândit că ar fi bine, dacă Dumnezeu mi-ar da zile, să vin şi la aniversarea de 100 de ani ai Unirii. Şi, uite că Dumnezeu mi-a dat zile. Eu m-am pornit mai mult aşa, în glumă, deşi anterior mă gândeam la asta foarte des, uneori chiar războinic”, susţine Ion Mărgineanu.

Foto: Radio Chișinău, Facebook/Ion Margineanu și Unirea