Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Intrare cu turnichete la…

FOTO Intrare cu turnichete la Parlament. A fost instalată, însă nu se știe cum va funcționa

Parlamentul a fost îngrădit și arată ca o adevărată cetate. Pe lângă gardul de fier ridicat în jurul Legislativului, la intrarea din spate a instituției a fost instalată și o poartă cu gratii și turnichete. Cum va funcționa această intrare, încă nu se știe.

„Profitând de concedii, se fac testări și se încearcă instalarea sistemului. Nu a fost încă nici o schimbare de regulament. Totul rămâne așa cum era. Prin această intrare avea acces presa, deputații, invitații și angajații. Când vor fi schimbări în regulament, vă vom anunța. Acum nu există încă o decizie despre cum va funcționa și care sunt regulile”, a menționat pentru ZdG Iuliana Bordeianu, șefa direcţiei generale comunicare și relații publice a Parlamentului.

Aceasta nu a putut să ne ofere detalii despre cum va funcționa intrarea, precizând însă că această schimbare a fost prevăzută în proiectul elaborat în 2009 cu privire la reconstrucția Parlamentului: „Este încă din 2009, dar a durat mult implementarea din cauza costurilor. Tot ce s-a instalat este conform proiectului.

Mai mulți deputați s-au arătat anterior nemulțumiți de înălțarea gardului în jurul Parlamentului, iar acum sunt indignați și de această nouă intrare.

Construcția gardului din jurul Parlamentului a început în noiembrie 2017, iar costurile acestuia ar depăși 5 milioane de lei