(Foto) Inaugurarea primului Centru apicol din nordul R. Moldova

Daniel Ioniță, Ambasadorul României în R. Moldova, a participat vineri, 26 mai, la Cupcini, raionul Edineț, la inaugurarea primului Centru de achiziție, procesare și ambalare a produselor apicole din nordul R. Moldova.

„Acest proiect a contribuit la dezvoltarea unui sistem de achiziții, stocare, procesare, ambalare de produse apicole la nivel regional, valorificarea potențialului melifer din regiune prin crearea unui sistem de marketing modern. Totodată, acesta a asigurat consolidarea capacităților a peste 100 de apicultori locali pentru utilizarea programelor de implementare a standardelor internaţionale de calitate în cadrul unor seminare și vizite de studiu în România. Sperăm că implementarea cu succes a proiectului va permite multiplicarea lui în celelalte regiuni de dezvoltare ale R. Moldova”, a declarat Ambasadorul României.

Centrul de achiziție, procesare și ambalare a produselor apicole din nordul R. Moldova, a fost reabilitat prin proiectul „Crearea Sistemului Integrat de Dezvoltare Durabilă a Sectorului Apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova”, în valoare de aproximativ 158.000 de euro, finanțat din asistența oficială pentru dezvoltare a României (RoAid).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *