Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Hotărâre de Guvern: Ce…

FOTO Hotărâre de Guvern: Ce modificări vor fi efectuate în permisele de conducere de tip nou

Foto: lastrasbourg.com

Agenția Servicii Publice va elibera permise de conducere de tip nou, în care va fi exclusă rubrica pentru indicarea „grupei sangvine”. Ministerul Afacerilor Interne a propus spre consultare publică o hotărâre de Guvern în acest sens, care prevede aprobarea modificărilor ce vizează permisele de conducere.

Aprobarea permisului de tip nou are loc după ce în 2018 deputații au votat modificările în Legea privind actele de identitate prin care a fost exclusă informația cu privire la grupa sangvină din toate tipurile de acte de identitate. Totodată, modificarea are loc în contextul armonizării cu legislația Uniunii Europene.

Conform hotărârii de Guvern, propusă pentru consultări publice, normele internaționale ce țin de domeniul obținerii permisului de conducere nu prevăd includerea datelor despre grupa sangvină deținută de către titularul acestui document.

Astfel, după aprobarea hotărârii de Guvern, Agenția Servicii Publice urmează să elibereze permise de conducere noi, de tip cartelă, cu excluderea din acest document a câmpului de date nr. 14 „Grupa sangvină” și rezervarea a două spații: 13 și 14 pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă.

Permisele de tip nou vor fi eliberate la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.

Foto: lastrasbourg.com