Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Două microbuze cu pasageri…

FOTO Două microbuze cu pasageri la bord s-au răsturnat pe traseu

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, două microbuze la bordul cărora se aflau mai mulți pasageri au fost implicate în această dimineață în două accidente rutiere. În urma impacturilor, mai mulți pasageri au fost transportați la spital.

În jurul orei 8 dimineața, un microbuz s-a răsturnat pe traseul Chișinău-Cahul, în apropiere de localitățile Sărata-Galbenă și Cneazevca. Potrivit ofițerului de presă Cristina Vicol, conducătorul auto în vârstă de 31 de ani a pierdut controlul volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului. La bordul microbuzului erau 19 pasageri, iar în urma accidentului șase persoane (un minor de 16 ani, 3 bărbați și 2 femei) au fost transportate la Spitalul Raional Hâncești pentru a li se acorda ajutor medical.

Poliţiştii au iniţiat o anchetă şi urmează să stabilească toate circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier.

Foto: Cristina Vicol
Foto: Cristina Vicol

Cel de-al doilea accident cu implicarea unui microbuz a avut loc în jurul orei 7.30, în apropiere de localitatea Ustia, raionul Dubăsari. Potrivit ofițerului Diana Maxim, șoferul în vârstă de 27 de ani a pierdut controlul volanului, a derapat de pe traseu și s-a inversat într-un șanț. La bordul microbuzului se numărau 17 pasageri, care au fost transportați la spitalul raional pentru asistență. Persoanele nu au fost însă internate, iar nici un pasager nu se află în stare gravă.

Foto: Facebook/Veaceslav Burlac
Foto: Facebook/Veaceslav Burlac

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor:

– să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;

– să verifice starea frânelor;

– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;

– pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură;

– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!

– să conducă cu viteză redusă;

– benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată;

– dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere.