Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Edineţ: „Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri,…

Edineţ: „Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu Primăria orașului Edineț inaugurează Expoziția „Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere”, în clădirea Muzeului Ținutului Natal din orașul Edineț. Expoziția, care a fost deschisă în data de 28 mai 2012 la Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău, expusă apoi la Cimișlia, Căușeni, Cahul și Leova, ajunge acum și la Edineț.

 

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe data de 16 aprilie 2013, ora 15:00, în incinta Muzeului Ținutului Natal din orașul Edineț, strada Independenței, nr. 49, în prezența domnului Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și a oficialităților locale.

În continuarea evenimentului, la ora 16:00, va avea loc o întâlnire specială a publicului iubitor de istorie și literatură din orașul Edineț cu domnul Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, întâlnire găzduită de Primăria orașului Edineț, strada Octavian Cirimpei, nr. 30.

Cu această ocazie Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” oferă Bibliotecii Raionale Edineț o donație de carte, compusă din lucrări fundamentale de istorie și literatură.

Sursa: ICR Chisinau