Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cum s-a desfășurat marșul…

FOTO Cum s-a desfășurat marșul tăcerii în susținerea familiei tradiționale

Astăzi, 18 mai, la Chișinău a avut loc un marș al tăcerii în susținerea familiei tradiționale. Participanții au pornit de la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea spre Catedrala Mitropolitană. La evenimentul organizat de Mitropolia Moldovei a participat și Igor Dodon împreună cu familia. Totodată, Mitropolitul Moldovei , Vladimir, nu a mers pe jos împreună cu participantii, dar cu mașina.

„Tradițional, împreună cu familia am participat la Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, organizat de Mitropolia Moldovei. La manifestare au venit cetățeni din toate colțurile republicii, inclusiv familii cu copii. Familia și valorile tradiționale reprezintă un element spiritual de importanță majoră în viața cetățenilor noștri. Sunt convins că, fiind un popor cu datini creștinești, ne este cu putință să ne făurim un viitor destoinic prin susținerea prioritară a familiei tradiționale moldovenești”, a scris Dodon pe Facebook.

În toamna anului 2018, la Chișinău, a avut loc un congres al familiei, organizat la inițiativa președintelui Igor Dodon. Atunci, asociația Promo-LEX a venit cu un manifest, insistând pe ideea că familia creează tradiții și nu tradiția creează familii.

Anul trecut, marșul familiei tradiționale, organizat de Mitropolie, a avut loc pe 12 mai. De la eveniment nu au lipsit Igor Dodon și socialistul Ion Ceban, care era pe atunci candidat la șefia Primăriei Chișinău.