Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Cozi kilometrice la ieșirea…

FOTO Cozi kilometrice la ieșirea din R. Moldova. Reacția șefului Poliției de Frontieră și mesajul pentru cei care vor să ajungă în Ucraina

Cozi interminabile la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Doar astăzi, 24 august, până la amiază, peste 2 mii de mijloace de transport au fost procesate la punctul de trecere al frontierei Palanca, de la granița dintre R. Moldova și Ucraina, anunță Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră. Oamenii afirmă că sunt nevoiți să stea mai multe ore în rând pentru a putea ajunge în Ucraina.

sursa: Olișcan Victor/facebook

La Vama Palanca, rândul acum începe practic de la intrarea în localitatea cu același nume și se întinde pe aproximativ 4 km, până la Punctul de trecere al Frontierei. Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră îndeamnă oamenii să dea dovadă de corectitudine, menționând că „nu țin minte să mai fi fost asemenea trafic”.

„Oameni buni, să fim corecți unii față de alții și să ne respectăm în trafic!
Deși, ieri am făcut public un incident petrecut în punctul de trecere Palanca, în care un șofer cu tupeu a încercat să treacă frontiera fără a sta în rând, și m-am expus clar că nu voi tolera astfel de situații, cu părere de rău mesajul meu nu a ajuns către toți călătorii și către unii din angajații cu atribuții la frontieră.
Da, astăzi în punctele de trecere Palanca și Tudora ca niciodată se atestă un flux mare de călători și mijloace de transport, vă asigur că, colegii mei activează la capacitate să diminueze din disconfortul creat la trecerea frontierei din estul țării. Însă vom aprecia și vom fi recunoscători tuturor pentru răbdare și înțelegere. Nu încercați să creați impedimente și situații de conflict în trafic, respectați-Vă, iar acei șoferi „șmecheri”, care invocă diferite argumente pentru a trece frontiera fără rând, vă asigur că vor fi penalizați și nu numai ei. Repet că nu voi tolera ilegalitatea. Voi interveni ori de câte ori va fi nevoie pentru a redresa orice problemă, eu vreau o schimbare la frontieră, eu vreau o schimbare în societate. La ora asta au fost procesate circa 2000 mijloace de transport numai la Palanca. Nu țin minte să mai fi fost asemenea trafic”, zice Rosian Vasiloi.

Bugetarii din R. Moldova sunt într-o mini-vacanță până la data de 28 august.